Afgestudeerd in Diëtetiek en Voeding, Master in Psychopathologie en Gezondheid, Master in Educatie, PhD in Voeding in uitvoering. Leticia Reyes biedt interventies aan van klinisch diëtisten-voedingsdeskundigen: beoordeling van de voedingstoestand, klinische voedingsanamnese (antropometrie, voedingsbeoordelingen, lichaamssamenstelling, immuunrespons, laboratoriumparameters) opsporing, preventie en behandeling van chronische degeneratieve ziekten in verband met voeding en dieet (zwaarlijvigheid, overgewicht, cholesterol, diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker, allergieën, intoleranties, maag-darmziekten) en lichaamsbeweging. Pedagogische interventie in de follow-up door klinisch voedingsdeskundigen van eetstoornissen, zwaarlijvigheid en verslavingen, psychosociale stress-emoties en riskant eetgedrag, depressie en voeding, rouwsituaties bij migratie en aanpassing (expats, mobiliteit); alternatieve en ondersteunende voeding, interdisciplinair werk. Workshops voedingseducatie en -begeleiding met groepen patiënten met overgewicht, workshops gezondheids- en voedingseducatie tijdens de levenscyclus (kinderen, adolescenten, volwassenen, menopauze, oudere volwassenen, chronische ziekten; eetcultuur en migratie; stress, voeding en expats; voedselverslavingen; leegte, stress en voeding in de mondialisering; eetstoornissen; emoties en voeding; gezinsleven en voeding; consumentenvoorlichting